Aktualitások

Borgáta fürdőzés

2021.július 15-én a Borgátai termálfürdőbe töltöttünk egy kellemes délelőttöt. Magas minőségű fürdőközpont, gyógyvízzel. A gyógyvíz nyugtató hatással volt a csoportra. Mindenki jól érezte magát, sokat úszkáltak, kihasználták a víz adta három dimenzióban való mozgás szabadságát. Ellátottjaink fagyiztak, majd elfogyasztottak egy finom ebédet.

Kamondi Hírmondó

2021. június 30.-án megjelent a Kamondi Hírmondó 2. negyedéves kiadása.

Játék-Szín-Ház

2021. június 25.-én a Kamondi intézmény első alkalommal megszervezte a Játé-Szín-Ház kulturális vetélkedőt. A meghívott társintézmények négy meghirdetett kategória közül választhattak.  Különböző színes produkciókkal léptek színpadra. A zsűrinek is nehéz dolga volt a helyezések tekintetében, ugyanis jobbnál jobb előadásokkal álltak színpadra a versenyzők.

Bodza szörp készítés

Ha közelít a nyár, akkor bizonyára mindenkinek eszébe jut a bodza szörp. Ahogy elkezdtek kifakadni a bodza bokron a rügyek, ellátottjaink izgatottan figyelték napi szinten, hogy mikor lehet leszüretelni az egészséges virágokat szörp készítés céljából. A szörpkészítést higiéniai teendők előzték meg.

Májusfa kitáncolás Kamondon

Hagyományainkhoz híven az idei évben is kitáncoltuk az intézményben „felállított” májusfát. Hagyományos népdalok éneklésével és népzenés aláfestéssel, körtáncot jártunk, amelyek egyszerű lépésekből álltak. A tánc végén a férfiak leszedték a májusfáról a szalagokat, amelyeket a hölgyeknek ajándékoztak.

Gyógynövényekkel való ismerkedés

Az általunk gyógynövényként ismert növényeken túl beszéltünk fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről, és egyéb élelmiszernövényekről, amelyek számunkra elérhetőek.  Beszéltünk az immunrendszer és a légző szervrendszer alapvető működéséről, és azokról a számunkra könnyen hozzáférhető növényekről, amelyek hozzájárulnak ezek egészségéhez, mint pl. : Kamilla.

Kirándulás

A kijárási korlátozás feloldását követően kirándulást szerveztünk ellátottjaink részére. Balaton – Szigliget – Tapolca. Keszthelyen a Festetics kastélyba látogattunk, ahol megtekintettük a kiállításokat, ezt követően elfogyasztottuk az ebédet. Lakóink aktívak érdeklődőek voltak. Városnézéssel folytattuk a napot, zárásként fagyiztunk, kávéztunk. Mindenki kellemesen elfáradt.

A tánc összehoz

 

A Kamondi intézmény is csatlakozott a Jerusalema című slágerrel elindított örömtánc mozgalomhoz. " Együtt könnyebb"

A videó megtekinthető a mellékelt linken.

Májusfa állítás

A májusfa állítás a természet újjá születésének szimbóluma . Egy 19. századi szokásgyűjtemény a májusfa eredetét így írja le: "Szent Jakab és Szent Fülöp midőn térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevű szűz hajadon; ezt ebbeli cselekményét. a pogányok tisztátalan személynek nyilváníták, s rágalmazták.

Föld napja megemlékezés

A zöld jeles napok közül idén is megemlékeztünk a Föld napjáról. Mivel a járvány ellehetetlenítette a kirándulások lehetőségeit, ezért a Föld napja alkalmából Magyarország legszebb tájai kerültek bemutatásra. Sok olyan kirándulóhelyet véltek felfedezni, ahol már korábban kirándultak lakóink. 

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre