Aktualitások

Bodzaszörpöt, cékla savanyúságot készítettünk

A Gondozóházban a pandémiás helyzet intézményelhagyási korlátozást eredményezett. Ez azt jelenti, hogy már több mint két hónapja lakóink nem tudtak hazalátogatni.

Ennek enyhítésére, valamint az idő hasznos eltöltéséneki érdekében ezen a héten közösen bodzaszörpöt és cékla savanyúságot készítettünk.

Szívecskék a Gondozóház ablakain is

A mai napon 2020.03.25-én bekapcsolódtunk a "szívecskék az ablakban" kezdeményezéshez.

A fejlesztő foglalkoztatás keretében elkészítettük a piros szíveket. Lakóink közül többen is lelkesen vettek részt a festésben.

A "szívecskék az ablakban" mozgalommal az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját szeretnénk megköszönni.

Védekezés a Gondozóházban

A Gondozóházban 2020.03.23-tól elkezdtük varrni a koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében, a vászonból készült kétrétegű maszkokat. A gondozottak közül a délelőtti fejlesztő foglalkoztatás keretében foglalkoztatott lakóink ügyesen vesznek részt a maszkok szabásában. A foglalkoztatást segítő délután készre varrja ezeket.

"Magadért sportolj!"

A Gondozóház lakói 2020.02.24-én részt vettek a "Magadért sportolj!" rendezvényen Veszprémben a Táncsics Mihály Szakképző Iskolában. Fiataljainknak lehetősége nyílt, hogy csoportokban megismerhették az egyes sportágakat. Kipróbálhatták az íjászatot, tollaslabdát, kosár és kézilabda dobási technikáit. A trambulin és az evezőpad is nagy sikert aratott náluk.

Farsangi forgatag a Gondozóházban

Február 18-án délelőtt a Gondozóházban Farsangi mulatságot tartottunk. Minden lakó bohókás parókát és jelmezt vett fel, a fiúk közül többen nőnek öltöztek. Volt cica, tigris, királylány, manó, boszorkány, viking, papagáj. A gondozók is mulatságos színpompás jelmezekben ropták a táncot.

kirándulás Nemesvámoson

Február 08-án a kellemes napos időt kihasználva, ebéd után Nemesvámosra kirándultunk a gondozóház lakóival, hogy részt vegyünk a Lencse és hurkafesztiválon. Először az állatsimogatónál időztünk, mindenki igyekezett megsimogatni a lámát, birkákat, kecskéket, pici malacokat.

Színházlátogatás

Vasárnap délután ellátogattunk a Veszprémi Petőfi Sándor Színházba ahol a Hetedhét varázslat című mesejátékot néztük meg a fiatalokkal.

Karácsony a Gondozóházban

A Gondozóházban 2019.12.23-án tartottuk a Karácsonyi ünnepélyünket, melyre minden évben meghívást kapnak lakóink hozzátartozói és nyugdíjas kollégáink is.

Fiataljaink nagy örömmel, lelkesen készültek. Betlehemes színdarabot, karácsonyi verseket, énekeket adtak elő, nem maradhatott el a táncos koreográfia sem.

Mikulás a Gondozóházban

December 6-án a Gondozóházba is ellátogatott a Mikulás, melyet egyik lakónk személyesített meg. Fiataljaink nagy örömmel fogadták, hellyel kínálták és az általuk előadott produkcióval köszönték meg az ajándékokat, melyből nem maradtak ki a Gondozóház dolgozói és önkéntese sem. Mókával teli délelőttöt sikerült eltölteni a Mikulás társaságában.

Fogyatékossággal Élők Világnapja 2019

2019.12.03-án meghívást kaptunk a veszprémi Völgyikút Házba a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapja alkalmából rendezett Kulturális Fesztiválra. A jelenlevőket Gyenes Piroska az ÉFOÉSZ Országos elnöke, Bernáth Ildikó a Támogatott Lakhatás Nagykövete, Somogyi Ildikó a Tapolcai ÉFOÉSZ vezetője és Intézményünk Igazgatója Hanich Ferenc köszöntötte.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre