Bemutatkozás

Intézményünk története

Sümeg közelében Nyírlak-pusztán, védett park ölelésében, található a 17-18. században épített barokk Tarányi kastély, amelyet a 19. század második felében romantikus stílusban átalakítottak, illetve kibővítették.

Ebben az időben készült a háromemeletes lakótorony, s ekkor kerültek az épületre a geometrikus díszítő elemek is. Parkjában 1807-ben elhelyezett Madonna-szobor csodálható meg, a kastély park északi kapujának oszlopait fekvő oroszlánok díszítik.

Az intézmény1955-től lát el szociális feladatokat, Idősek Otthonaként, majd 1987-től Pszichiátriai Betegek Otthonaként működött tovább.

Az intézmény területileg az idegenforgalmáról és festői környezetéről híres város, Sümeg határában helyezkedik. A lakók egy kastély és egy forfa épületben vannak elhelyezve. A kastély, műemlék jellegű épület, hajdan a Tarányi földbirtokos család vadászkastélya, parkja és pihenőhelye volt. Magja eredetileg barokk stílusban épült XVII-XVIII században.

Az otthon gyönyörű természetvédelmi park is, amely kellemes környezetet, jó közérzetet és levegőt biztosít lakóink számára. Történeti korszakától a kastélyépületben, majd 1980-tól a felújítása óta pedig, egy forfa épületben is folyik a szociális szakellátás.


Nagyobb térképre váltás

Vissza az eredeti megjelenésre