Aktualitások

Itt a farsang áll a bál…

Farsang. Jelmezes forgatag és jókedv!
A farsangi ünnepléseket és mulatozásokat az intézményünkben élők is nagyon kedvelik.
Vannak, akik szívesen és aktívan részt is vesznek benne, míg mások inkább csak lelkes szemlélőként járulnak hozzá az ünnep sikeréhez.  

Rejtvényfejtõk napja

A magyarországi rejtvényvilág fontos dátuma 1957. február 3-a, amikor megjelent az ország mai napig legnépszerűbb rejtvényújságja, a Füles.
A másik jeles dátum 2007. február 3-a, amikor ez a nap a magyar rejtvényfejtők ünnepnapja lett.

Farsangi szalagos fánkot sütöttünk

A farsang január 6-tól a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
Ennek az időszaknak az egyik legkedveltebb édességét készítettük el a támogatott lakhatás előkészítése érdekében ellátottjainkkal, a szalagos fánkot.

Páran még nem készítettek korábban fánkot, ezért örültek a lehetőségnek.

A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napját ünnepeltük meg intézményünkben.
A köszöntőt követően egy ismeretterjesztő filmet tekintettünk meg.
Az résztvevők a filmből megismerték Kölcsey Ferenc életét, majd az idén már 197 éves Himnuszról tudtak meg érdekességeket.

Múzeumban jártunk

Intézményünk lakóival ellátogattunk a Veszprémben található Laczkó Dezső Múzeumba, ahol két időszaki kiállítást is megtekinthettünk.
Az első úti cél a Kincsek utak mentén című kiállítássorozat volt, ahol a Takácsiban fellelt legújabb leleteket és műtárgyakat mutatnak be.
Takácsiban előkerült több száz darabos, több mint 3500 éves kincslelet kerül bemutatásra.

Galamb és kisállat kiállítás Csabrendeken

A mai napon intézményünk néhány ellátottjával megtekintettük Csabrendeken a Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület által rendezett Galamb és kisállat kiállítást, melynek az Általános iskola tornacsarnoka adott otthont. A kiállítás során több mint 400 galambot csodálhattunk meg, emellett baromfi fajtákat, és nyulakat is láthattunk.

Vízkereszt ünnepe, házszentelés Nyírlakon

A mai napon Vízkereszt ünnepén, elfogadva meghívásunkat Dr. Koltai Jenő kerületi esperes, plébános úr látogatott el intézményünkbe.

Karácsony

2019. 12. 23-án került megrendezésre intézményünk hagyományos karácsonyi ünnepsége.

A meghitt eseményre lakóink az ünnepi díszbe felöltöztetett kastélyban szép számmal jelentek meg, ezzel megtisztelve társaikat és dolgozókat egyaránt, akik fáradhatatlan felkészüléssel igényes előadást mutattak be.

Karácsonyi ünnepség az Idősek Klubjában

A tavalyi adventhez hasonlóan idén is vendégszereplésen vettünk részt a sümegi Napfény Segítő Központ Idősek Klubjában.
Végh László sümegi polgármester köszöntője után karácsonyi témájú verseket és ünnepi énekeket adtunk elő, melyek énekléséhez a résztvevők is csatlakoztak.
Az előadásunkat színesítette a sümegi Fehér Kövek Kamaregyüttes fellépése is.

Adventi készülődés

Advent a karácsonyra való készülődés időszaka. Karácsony közeledtével eltölt bennünket az örömteli várakozás érzése. Ez történt a mi intézményünkben is, hiszen már hetek óta készülünk az ünnepre. Advent, az ünnepet megelőző négy hét, a karácsony megünneplésének szerves része, a karácsony előkészületi ideje.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre