Aktualitások

Nyírlaki lecsó

A vírus helyzetre való tekintettel elmarad a X. kamondi Lecsófesztivál. Lakóink nagyon várták ezt az alkalmat, ezért úgy döntöttünk, ma lecsó napot tartunk, hogy csalódottságukat enyhítsük. Mind férfiak, mind nők sürgölődtek a délelőtt folyamán: hagymát pucoltak, paprikát, illetve paradicsomot szeltek. A munkafolyamatok közben zeneszó színesítette napunkat.

Paradicsomot szüreteltünk

Kora tavasztól kertészeink gondosan ápolták intézményünk kertjét és üvegházát, amiben több fajta zöldség is terem: cukkini, tök, több fajta paradicsom, illetve paprika. Folyamatos munkájuk évről évre meghozza gyümölcsét, így történt ez idén is. A mai napon paradicsomot szüreteltünk pár segítővel.

Kirándulás a középkori Sümegi várba

Már régóta tervben volt, hogy felkeressük a Sümegi várat, ahol az elmúlt időszakban több újdonság is elkészült. Lakóink nagyon várták a kirándulást.

Reggeli után egyből indultunk, hogy elkerüljük a tömeget, és a hőmérséklet is sokkal kellemesebb a korai órákban.

Fagylaltozás Sümegen

Kihasználva a kellemes nyári időt intézményünk néhány - a fejlesztő foglalkoztatásban szorgalmas dolgozó - ellátottjával Sümegen töltöttük a délelőttöt. Fő úticélunk a Huber cukrászda volt, ahol mindenki talált kedvére valót a finomabbnál finomabb fagylaltok közül. Voltak, akik a régi kedvencek közül választottak, de voltak olyanok is, akik új ízeket próbáltak ki.

Ápolói hivatás a XXI. században

Az egészségügyi Világszervezet a 2020. évet Florence Nightingale 200. születésnapjának tiszteletére az ápolók és a szülésznők évének nyilvánította.
Ennek apropójából a Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezetének pályázatára beérkezett munkák alapján jelent meg egy könyv ÁPOLÓI HIVATÁS A XXI. SZÁZADBAN címmel.

Fejlesztő foglalkoztatás Nyírlakon

A dolgozó ellátottjaink a hétköznapokban nagy lelkesedéssel járnak fejlesztő foglalkoztatásra. A csoportban résztvevők egyaránt kedvelik az új ötletek megvalósítását. Szeretik megmutatni a termékeken keresztül kreativitásukat, ügyességüket és odaadásukat.

Az óceánok világnapja

Ha nem is érezzük közel magunkhoz a tengereket, jó, ha tudjuk, hogy mindannyiunk léte alapvetően függ az óceánoktól és azok egészségétől. Ezek a hatalmas vízfelületek oxigént termelnek, és élelmiszert biztosítanak az emberek számára.

A mi kiskertünk

Az idei évben is sok magot vetettünk már kora tavasztól a intézményünk üvegházába és környékére.
A paradicsom, paprika és virágpalánták szép nagyra nőttek.
A kertben dolgozó ellátottjaink minden nap szívvel-lélekkel gondozzák, lelkesen kapálják, gyomlálják, és izgatottan várják, hogy munkájuk gyümölcse beérjen.

2020-as májusfa-kitáncolási ünnepségünk

Május elején néhány ellátottunkkal májusfát állítottunk intézményünk udvarán, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az évek óta tartó szokásainkat tovább folytassuk. A mai napon pedig eljött az ideje az ünnepélyes kitáncolásnak.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre