Aktualitások

Torna hát- és gerincfájósoknak

Intézményünk lakói heti rendszerességgel a gerincet erősítő gyógytornán vesznek részt.
A jelentkezőket csoportokra osztottuk, melynek kialakításában szerepet játszott a lakók fizikai állapota és életkora.

Ki Mit Tud? országos döntő

Budapesten a Ferencvárosi Művelődési Központban került megrendezésre az idei pszichoszociális fogyatékossággal élők számára meghirdetett Ki Mit Tud? idei országos döntője.

Melhardt Tamás ellátottunk, a soproni elődöntőn zene kategóriában arany minősítést szerzett, így tovább jutott az országos döntőbe.

Madarat tolláról, fát kérgéről…

A madarak és fák napja alkalmából meghirdetett pályázatunkra szép számmal érkeztek be pályaművek. A beérkezett alkotásokból kiállítást rendeztünk, melyre meghívtunk minden társintézményünkből néhány természet iránt érdeklődő ellátottat.

Zarándoklat Esztergomba

Május 4-én a Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom elől zarándoklat indult Esztergomba, Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek emlékére. Zarándoklatunk végállomása a bazilikában megrendezésre kerülő ünnepi szentmise volt.

Útközben a boldoggá avatásáért imádkoztunk, illetve szent énekeket tanultunk.

Májusfa állítás

A népszokásokat követve májusfát állítottunk intézményünk udvarán. A tízórai elfogyasztása után, gyülekeztek a lelkes érdeklődök a még dísztelen fekvő fához. Miután közösen feldíszítettük a színesebbnél színesebb szalagokkal, vállalkozó szellemű lakóink felállították azt. A májusfa körül lakóink párokat alkotva vidáman táncoltak. Majd ezután mókás feladat várt mindenkire.

Tehetségkutató Sopronban

2019. április 26.-án a Moravcsik Alapítvány immár 9. alkalommal rendezte meg Ki Mit Tud? tehetségkutató vetélkedőjét Sopronban. 48 fellépő vett részt a Pannónia Hotelben megrendezett rendezvényen. Nyírlaki intézményünk 2. alkalommal vett részt a tehetségkutatón.

Húsvéti nyuladalom

A közelgő húsvét jegyében játékos vetélkedőre gyűltek össze az érdeklődő ellátottak. A vidám lakósereg állomásról állomásra járt, mindenhol kipróbálták tehetségüket. A játékos ügyességi feladatokban a testet és agyat is megmozgattattuk. Először kijelölt akadályokon kellett a résztvevőknek kanálon eljuttatni a piros tojást a célba.

Húsvéti készülődés

Húsvéthoz közeledve, ellátottjainkkal közösen készültünk, hangolódtunk az ünnepre. Kézműves délelőttöt tartottunk, melynek keretében gipsz és fa figurákat festettünk a kültéri és beltéri tojásfákra. Mindenki a maga ízlésének megfelelő színekkel dolgozott, a jobb kézügyességű résztvevők népi motívumokat is festettek a díszekre.

Lakógyűlés Nyírlakon

A mai napon intézményünkben lakógyűlést tartottunk. Az idei évben lesz aktuális az érdekképviseleti tagok megválasztása. A szavazás időpontjáról és menetéről, illetve a nyári táborozás költségeiről és helyszínéről kaptak tájékoztatást ellátottjaink.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre