Nyírlak

Galamb és kisállat kiállítás Csabrendeken

A mai napon intézményünk néhány ellátottjával megtekintettük Csabrendeken a Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület által rendezett Galamb és kisállat kiállítást, melynek az Általános iskola tornacsarnoka adott otthont. A kiállítás során több mint 400 galambot csodálhattunk meg, emellett baromfi fajtákat, és nyulakat is láthattunk.

Vízkereszt ünnepe, házszentelés Nyírlakon

A mai napon Vízkereszt ünnepén, elfogadva meghívásunkat Dr. Koltai Jenő kerületi esperes, plébános úr látogatott el intézményünkbe.

Karácsony

2019. 12. 23-án került megrendezésre intézményünk hagyományos karácsonyi ünnepsége.

A meghitt eseményre lakóink az ünnepi díszbe felöltöztetett kastélyban szép számmal jelentek meg, ezzel megtisztelve társaikat és dolgozókat egyaránt, akik fáradhatatlan felkészüléssel igényes előadást mutattak be.

Karácsonyi ünnepség az Idősek Klubjában

A tavalyi adventhez hasonlóan idén is vendégszereplésen vettünk részt a sümegi Napfény Segítő Központ Idősek Klubjában.
Végh László sümegi polgármester köszöntője után karácsonyi témájú verseket és ünnepi énekeket adtunk elő, melyek énekléséhez a résztvevők is csatlakoztak.
Az előadásunkat színesítette a sümegi Fehér Kövek Kamaregyüttes fellépése is.

Adventi készülődés

Advent a karácsonyra való készülődés időszaka. Karácsony közeledtével eltölt bennünket az örömteli várakozás érzése. Ez történt a mi intézményünkben is, hiszen már hetek óta készülünk az ünnepre. Advent, az ünnepet megelőző négy hét, a karácsony megünneplésének szerves része, a karácsony előkészületi ideje.

Nálunk is járt a Mikulás

Megérkezett a tél, aminek hangulatát nem csak a hideg jelezte számunkra.
Szokásainkhoz híven idén is megrendeztük a Mikulás ünnepséget.
A nyírlaki énekkar tagjai mikulásváró dalokkal emlékeztek meg Szent Miklós napjáról, amelybe lakóink szívesen csatlakoztak be.
A jókedvű éneklésnek meg is lett a várva várt eredménye, hiszen a Nagyszakállú megérkezett a kastélyba.

ÉFOÉSZ nap Veszprémben

A mai napon a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapján, a Veszprém megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület által megrendezett rendezvényen vettünk részt.
Az eseménynek a Völgyikút Ház adott otthont, ahol minden társintézmény képviseltette magát.

Egészségügyi Szakmai nap

Az intézményünkben megrendezésre kerülő Egészségügyi Szakmai nap keretén belül lehetőségünk adódott a sümegi mentőállomás szakápolója segítségével feleleveníteni az elsősegélynyújtással kapcsolatos tudásunkat, kiemelt hangsúlyt fektetve az újraélesztésre, valamint hasznos technikákat tanultunk, melyeket félrenyelésből adódó baleseteknél alkalmazhatunk.

Látogatás a Kisfaludy Sándor Emlékházba

Ellátottjainkkal múzeum látogatást szerveztünk Sümegre, a Kisfaludy Sándor Emlékházba.

Pszichiátriai Betegek és Fogyatékkal Élők Tehetségkutató Találkozója

2019. november 8-án intézményünk zenekara: a Nyírlak Band is részt vett a Soproni Gyermek és Ifjúsági Központban megrendezett Pszi-faktoron, mely országos kulturális találkozási lehetőség a pszichiátriai betegek és fogyatékkal élők számára.

Feliratkozás Nyírlak csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre