Szakmai műhely veszprémi telephely intézményünkben

Módszertan

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye a fogyatékos személyek szociális ellátása területén módszertani feladatok ellátását végzi a Nyugati országrész tekintetében. Ennek kapcsán veszprémi telephely intézményünk szakmai műhely rendezvényt szervezett 2015. február 9-én, amelynek témaköre a PEG bemutatása, a PEG-et viselő páciensek ápolása. A meghívott szolgáltatások dolgozói megtöltötték az előadótermet, ahol nagy érdeklődés mellett zajlottak a szakmai előadások. A rendezvényt a veszprémi telephely intézmény vezető ápolója nyitotta meg, majd a részlegvezető köszöntötte a meghívottakat.

Első előadó Szőnyi Zsuzsanna, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház nyugdíjba vonult csecsemő - és gyermekápolója volt, aki a PEG-et viselő páciens ápolásáról, gondozásáról beszélt. Az előadásban az előadó kitért az elméleti alapokra is, így a nem szakmabeli résztvevők is új ismeretekre tehettek szert.

Ezt követte Timár- Horváth Katalin termékismertetője, amelynek során széleskürő tájékoztatást kaptunk a tápszerekről. Ezt követően lehetőség nyílt a termékek kóstolására. 

A termékismertető előadást követően Ürmös Renáta az PEG-es betegek ellátása során alkalmazott eszközöket mutatta be, amelyeket minden résztvevő megtekinthetett. A rendezvény, a felmerülő kérdések megválaszolásával és kötetlen beszélgetéssel zárult le.

 

 

Vissza az eredeti megjelenésre