Kirándulás a Jeli Arborétumban

Lesencetomaj

Kirándulás a Jeli Arborétumban

 

 

„Nem erdő az erdő, hogyha nincsen fája,

Szomorú, ha nincsen dalos madárkája.

Mi a kert fa nélkül? S ha nincs madár benne?

Nálok nélkül ez a világ, de szomorú lenne.”

(Benedek Elek)

Május 10-e a természet és az élővilág védelmének napja, vagyis a madarak és fák ünnepe. Fontos, hogy mindenki figyelmét felhívjuk e jeles napra, hiszen környezetünk védelme mindannyiunk közös feladata.

Ez alkalomból kirándulást szerveztünk intézményünk lakóinak a Kám településen található népszerű és gyönyörű virágairól, fáiról nevezetes botanikuskertbe, a Jeli Arborétumba.

Nagy izgalommal készülődtünk, hiszen sokan még nem jártak ott. Május a rododendronok virágzásának ideje, ennek köszönhetően a tanösvényen tett sétánk során egy csodálatos látvány tárult elénk A színpompás, mesébe illő virágok között sétálva feltöltődhettünk, hiszen ez maga a csend és nyugalom szigete. Hallhattuk a madarak csicsergését, érezhettük a cédrusok illatát, majd egy-egy fotózás erejéig megpihentünk a virágzó bokrok árnyékában.

Az Arborétumban megtekinthettük a Kaponyás-patakot is, majd felsétáltunk a fa kilátótoronyba, ahonnan a közeli tájegységeket is jól láthattuk.

Utunk során pár lépéssel bejártuk Japánt és Kínát, a Mississippi-völgyet, és a Balkán fenyvesei között jutottunk el a Magnólia sétányhoz. A lenyűgöző kalandozásunk során átélhettük a természet szépségét és közelségét.

A különleges kirándulás után Bögötén egy nagyon kedves étteremben elfogyasztottuk a jól megérdemelt ebédet, amit fagyival koronáztunk meg.

 

Vissza az eredeti megjelenésre