Aktualitások

„Érik a szőlő” – Szüreti mulatság

Gyönyörű, napsütéses idő köszöntött ránk 2020. szeptember 22-én.

Ezen a napon rendeztük meg intézményünk szüreti mulatságát, melyre a lakók már napok óta készülődtek. Reggel szorgalmasan szüretelték le az érett szőlőfürtöket, ezután következett a darálás, préselés, majd a szőlőlé leszűrése.

Sütés- főzés az ünnepi hétvégén a "lakóotthonban"

A fejlesztő foglalkoztatásban intézményünk kertészete az idén is termesztett zöldségeket, melyeket intézményen belül használunk fel. Paprikából, cukkíniből lecsót készítettünk, és nagy örömmel fogyasztottuk a hétvégén.

Balkezesek világnapja

Szinte majdnem minden nap ünnepelhetünk valamilyen világnapot. Nem olyan régen a Barátságnap tette emlékezetessé a hétköznapunkat, augusztus 13-án pedig újdonságként a Balkezesek Világnapját ünnepelhettük. Érdekesség, hogy a Föld népességének csaknem 15%-a balkezes.

Barátság-nap

Mindig kell egy barát……

Intézetünk az idei évben először- és nem utoljára- megünnepelte a Nemzetközi Barátságnapot.

„Jajj úgy élvezem én a strandot…”

Az idei strandszezon is elkezdődött lakóink számára, ami nagy boldogságot hozott. A hagyományt megőrizve a balatonedericsi strandot választottuk, gondolva minden zeg-zugát ismerjük.  A kis csoportokkal felváltva reggelente indultunk az izgalmasnak tűnő fürdőzésre.

Egyedi és környezettudatos termékek vására

Nyár van- bár az idő nem mindig ezt mutatja, de tudjuk, hogy a vásárok, kirakodások ideje. Ezért egy spontán ötlet alapján az intézet kapujában rögtönöztünk egy kézműves vásárt.

Piknik a magas fák lombjai alatt

Eljött a várva várt nap, mikor az intézmény lakóinak egy közös szabadtéri programot szervezhettünk. A kastély parkja a nyári napsütésben biztosította számunkra a kellemes, biztonságos időt a piknikhez. Ebéd után közösen készülődtünk az izgalmasnak ígérkező délutánhoz, előkerültek a szabadtéri játékok. A műhely előtti teraszt kineveztük színpadnak, ahol Gábor és segítői húzták a talpalávalót.

Medárd napján esett, negyven napig eshet…

A fejlesztő foglalkoztatás keretében sokrétű munkavégzés folyik a telephelyen. Rövid ismertetőnkben a környezetünk rendben tartását segítő csoport, a zöldterület kezelő csoport munkáját mutatjuk be:

Adomány a Veszprémi- Főegyházmegyei Karitásztól

Adomány érkezett a Veszprém- Főegyházmegyei Karitász jóvoltából telephelyünkre. Az adományt Szijártó László igazgató, és munkatársai szállították, és adták át a telephely bejáratánál. Szájmaszkokat, és a hitélet gyakorlása során az imaórákon használható hittankönyveket, füzeteket vettünk át, melyeket ezúton is hálásan köszönünk.

 

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre