Aktualitások

Bábszínházban jártunk

Jól kezdődött a hetünk, hiszen a Pegazus Színház 2019-2020-as évadának első előadását tekintettük meg hétfőn. A lakóinkat felvidította a borongós, hideg reggelen a hír, hogy színházba megyünk.  A társulat közreműködésével az Égig érő fa című darabot nézhettük meg elsőnek az évadból.

Kiállítás és vásár Zalahalápon

2019. november 20-án megnyílt a lesencetomaji telephely fejlesztő foglalkoztatása során alkotott termékek kiállítása Zalahalápon, a község Művelődési Házában. A kiállítás november 26-áig látogatható.

Őszi eseményeink

Az ősz beköszöntével volt részünk vidám és kicsit szomorkásabb programokban. Október végén megünnepeltük Halloween napját, melynek során játékos és kreatív foglalkozásokba vontuk be az intézmény lakóit.

Szent Erzsébet kenyérosztás

Az évközi 33-ik vasárnap szentmisén vettünk részt 20 fő ellátottal. A szentmisét követően a Tisztelendő Atya megáldotta kenyereket. A Lesencei Karitász kenyér- adományával a segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, és emlékeztetni a híveket Szent Erzsébet jócselekedeteire.

1956. Forradalmi Emlékműsor

Immár hagyomány, hogy az integrációt elősegítő közös együttműködésnek köszönhetően évről évre lehetőségünk nyílik megtekinteni a Lesence Völgye Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorait. Így volt ez október 22-én is, hiszen nagy létszámban a szomszédos Művelődési Házba mentünk, ahol a diákok által előadott 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékműsorát tekintettük meg. 

Balaton-parti séta Révfülöpön

A Balaton mellett sétálni ősszel is különleges program. Az intézményből kilenc fő ellátottal indultunk útnak, hogy megcsodálhassuk a Balaton-part őszi színeit. Tapolcára érve vonatra szálltunk és vonatozásunk során a gyönyörű Tapolcai- medence tanúhegyeit is láthattuk, majd a vonatról letekintve rövidesen elénk tárult a szép balatoni panoráma is.

Zarándoklat a Bakonyban

Az idei évben a lesencetomaji részleg Szabó Zoltán helyi plébánossal közös szervezésben Zircre, és Bakonybélbe zarándokolt.

A zarándoklat minden évben egy várva várt esemény részlegünkön, hiszen a hitéleti tevékenységünk hétköznapjaiból kilépve vallásunkhoz kapcsolódó helyszíneket keresünk fel, ahol az új ismeretek, érzések befogadása szolgálja lelki fejlődésünket.

Múzeumtúra Pápán

A Lesence Karitász támogatásával a lakóotthon szerű lakhatás csapata kirándulást szervezett Pápára. A krándulás során a résztvevők megismerkedtek a város főbb nevezetességeivel, látnivalóival.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre