Aktualitások

Virágkötészet a fejlesztő foglalkoztatásban

Az idei évben indítottuk a művirág-kötészetet új tevékenységként a fejlesztő foglalkoztatásban. Januártól a begyűjtött termésekből ismerkedtünk a virágkötészet technikájával, és a szükséges eszközökkel.

Úrnapi szentmise és körmenet

Az Úrnapi katolikus ünnepen pünkösdvasárnap után két héttel az oltáriszentséget ünnepli az egyház szentmisével és körmenettel. Ennek alkalmából a Lakóotthonszerű ellátás lakói felkérésre lelkesen segítettek virágdíszbe öltöztetni az intézmény előtti sátrat, majd szép számmal vettek részt a szentmisén és a körmeneten is, melyen az intézmény lakója vitte a keresztet. 

 

Májusfa kitáncolása

„A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma.” A hagyományokhoz híven, június elején Májusfa kitáncolást tartottunk intézményünkben. A Lakóotthon szerű lakhatás lakói tánccal készültek a résztvevőknek, majd hívva társaikat, elkezdődött a mulatság. Miután mindenki kitáncolta magát és kellően megéhezett, zsíros kenyérrel és limonádéval kedveskedtünk. Jó hangulatban telt a délelőtt.

Madarak és fák napja

Minden évben megünnepeljük lakóink körében a Madarak és fák napját, amelyet hivatalosan május 10-én tartunk Magyarországon.  Ezen alkalomból fontosnak gondoljuk, hogy felhívjuk figyelmüket a környezetvédelem a természettudatosság fontosságára, amely mindannyiunk közös feladata.

A tánc világnapja

 A Tánc világnapja

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. A dátum Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapjához köthető, akit a „balett Shakespeare-jeként” tartottak számon.

Májusfa állítás

Májusfa állítás

A sok eső után napsütéses idő köszöntött ránk.  Az intézmény minden osztályáról szép számmal jelentek meg a lakók. Közösen díszítettük fel a májusfát, melyet már piros, sárga és tarka színű szalagok díszítenek.

Összetartozás és vidámság jellemezte a hangulatot. Várjuk, hogy ugyanilyen jókedvvel táncoljuk ki a májusfát.

Étkezési szabályok képekben

Étkezési szabályok

 

A mentálhigiénés csoport fontosnak tartotta az étkezési szabályok újbóli átismétlését.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre