Aktualitások

Tűzoltóság gyakorlata

Az elmúlt időszakban a térség tűzoltóságainak egységei helyismereti foglalkozásokat tartottak a Lesencetomaji telephelyen, majd mentési gyakorlatot végeztek. Fontos, hogy a tűzoltók pontosan megismerjék a nagy létszámú intézmények sajátosságait, hiszen az esetleges beavatkozások során az egyik legfontosabb tényező a reakcióidő.

Szent István ünnepe

Augusztus 20-án 12 fő és segítője Uzsa Láz- hegyen, a Pálos kolostorromnál Szent István ünnepe alkalmából tartott szertartáson vett részt. A szentmisén Szabó Zoltán atya kenyéráldást követően szétosztotta a megáldott kenyeret a hívek között. Ezután az uzsai hívek vendégszeretetét élvezhették a résztvevők.

 

Hagyományőrző kézműves nap

Szép nyári napon került megrendezésre a Hagyományőrző kézműves nap Lesencetomajon. Piller András részlegvezető köszöntötte a társintézményekből jött érdeklődőket, majd az ellátottak alkotta Szivárvány együttes népzenei alapokra épülő előadása nyitotta meg az izgalmasnak ígérkező napot.

Kirándulás a Művészetek Völgyébe

Július 26-án délután indultunk el Vigántpetendre és Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe. Vigántpetend a Bakony hegyvonalát és a Balaton felvidéket elválasztó Egervölgyben fekszik. A mintegy 700 éves településen az Eszterházy család építtetett plébániát, és templomot. Nyaranta a 240 éves plébánia épületében galéria várja a látogatókat.

Informatikai képzés

„Általános informatikai / digitális jóléttel kapcsolatos ismeretek” című képzésen vett részt 12 fő ellátott. A képzésen az informatikai eszközökkel kapcsolatos alapvető ismereteket, illetve a helyes, célzott internethasználat gyakorlati elemeit sajátíthatták el a résztvevők. 

EFOP- projekt keretében, az ÉFOÉSZ közreműködésével került megszervezésre a képzés.  

 

„Egy nap sporttal az egészségért”

„Egy nap sporttal az egészségért”

 

A Magyar Rendészeti Sportszövetség által megrendezett „Mozgásban az erő” című rendezvényen részt vettünk Devecserben 2019. 06. 28.-án, mely  program nagy hangsúlyt fektetett az esélyegyenlőség megvalósulására is.

A nap folyamán Rendőrségi, Katasztófavédelmi és Honvédségi bemutatókat nézhettünk meg.

Strandolás Balatonedericsen

Strandolás Balatonedericsen

 

Június végén elkezdődött a strandszezon. A lakók már nagyon várták a jó időt, mivel előtte heteken keresztül szélsőséges volt az időjárás. Viharokról, felhőszakadásról, hatalmas károkról szóltak a hírek. Csak reménykedtünk benne, hogy az indulásra kisüt a nap és végre meleg lesz.

Nyaralás Lentiben

Idén a lakóotthon szerű lakhatás szervezésében 10-en indultunk Nyaralni Lentibe. Nagyon vártuk a napot, hogy elinduljunk Lentibe, a Denis Hotelbe. Csodálatos környezet és szívélyes fogadtatás várt bennünket.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre