Aktualitások

Piknik a magas fák lombjai alatt

Eljött a várva várt nap, mikor az intézmény lakóinak egy közös szabadtéri programot szervezhettünk. A kastély parkja a nyári napsütésben biztosította számunkra a kellemes, biztonságos időt a piknikhez. Ebéd után közösen készülődtünk az izgalmasnak ígérkező délutánhoz, előkerültek a szabadtéri játékok. A műhely előtti teraszt kineveztük színpadnak, ahol Gábor és segítői húzták a talpalávalót.

Medárd napján esett, negyven napig eshet…

A fejlesztő foglalkoztatás keretében sokrétű munkavégzés folyik a telephelyen. Rövid ismertetőnkben a környezetünk rendben tartását segítő csoport, a zöldterület kezelő csoport munkáját mutatjuk be:

Adomány a Veszprémi- Főegyházmegyei Karitásztól

Adomány érkezett a Veszprém- Főegyházmegyei Karitász jóvoltából telephelyünkre. Az adományt Szijártó László igazgató, és munkatársai szállították, és adták át a telephely bejáratánál. Szájmaszkokat, és a hitélet gyakorlása során az imaórákon használható hittankönyveket, füzeteket vettünk át, melyeket ezúton is hálásan köszönünk.

 

Madarak és Fák napja

„Ablakom előtt a fák szólni kezdtek. Lombbal szóltak és madárral...”

Májusfa állítás

Lakóinkkal igyekszünk a rendkívüli helyzet ellenére is megtartani az évek óta fennálló hagyományokat. A lakók segítségévek színes szalagokat vágtunk ki krepp pírból, majd közösen feldíszítettünk egy zöldellő ringlófát. „A májusfa a tavasz, a természet újjászületésének a szimbóluma.” A délelőtt vidáman, énekszóval telt.

Közeleg az Anyák napja

Minden évben örömet jelent számunkra, amikor közösen készíthetjük el a lakóotthon lakóival az Anyák-napi üdvözlő lapokat. E jeles nap az idén eltér a megszokottól, de mindezek ellenére saját kezű alkotásainkban rengeteg szívhez szóló üzenet született meg. Ha elhangzik az a szó, hogy Édesanya, mindannyiunknak más és más jut az eszébe. Egy mosoly, egy ölelés, egy szó, egy gondolat, egy pillanat.

A Föld napja

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja.

Húsvéti imaóra

Húsvéti imaóra

A hagyományosan megtartott Húsvéti Szentgyónás és Ünnepi Szentmise a fennálló járványügyi helyzet miatt idén elmarad.  Ezért osztályonként imaórát tartottunk, közös imádkozás mellett a húsvéti ünnepéről beszélgettünk.

Lakóink szeretettel emlékeztek családtagjaikra és az elmúlt évek ünnepeire.

Húsvéti készülődés

Húsvéti kézműves foglalkozás

 

Lakóink idén is nagyon várták a Húsvét ünnepét, de a kialakult helyzet miatt sajnos elmaradnak a családi találkozások.

Ennek enyhítésére közösen díszítettünk tojásfát, kézműves foglalkozást tartottunk és az ágyban fekvő lakóknak a Bíbliából olvastunk fel.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre