Lesencetomaj

Mise Lesenceistvándon

Január 5-én délelőtt misére mentünk a Lesenceistvándi templomba. A három királyok látogatása, a Vízkereszt és Jézus csodatételeinek kezdete alkalmából adtuk elő Betlehemes színjátékunkat. Nagyon tetszett a híveknek, nagy tapsot kaptunk. Zoltán atya misézése közben a kis ministránsok részleteket olvastak a Bibliából.

Óévbúcsúztató 2019

2019 Óévbúcsúztató

„Bort, búzát, békességet,

Sötétségben fényességet!

Új esztendő újat hozzon,

Régi jótól meg ne fosszon.

Ki barát volt, az maradjon,

Ki elindult, az haladjon!

B.Ú.É.K.!”

 

2019 Karácsony

Karácsonyi várakozás

Az adventi várakozás folytatásaként lakóink nagyon várták a már hagyománnyá vált karácsonyi dalok éneklését a lakószobákban. Így a fekvő és nehezen közlekedő  ellátottak is részesülhettek az ünnepi hangulatban.

A halk karácsonyi dallamok és az ünnepi fények nagyon meghitté varázsolták a fenyőfák ünnepi díszbe való öltöztetését.

Karácsonyi meglepetés

A Lesence Völgye Általános Iskola karácsony közeledtével meglepetés műsorral ajándékozta meg az intézményben élő ellátottakat. Hegyiné Kalamár Lívia iskolaigazgató kezdeményezésére az egész éves együttműködésünk jegyében az iskola diákjai gyönyörű versekkel, és hangszeres előadásokkal kedveskedtek az otthon lakói számára.

Betlehemi játék a Mária- kápolnánál

Az Adventi felkészülés részeként Szabó Zoltán Atya meghívásának eleget téve december 15-én a lakóotthon szerű lakhatás lakói immár hagyományosan részt vettek a lesenceistvándi Mária - kápolnánál felállított Betlehem megáldásán. A lakók a szertartás során előadták az idei évben tanult Betlehemes műsorukat, majd beszélgetés, pogácsázás, teázás zárta a délutánt. 

„Angyalbatyu”

2019. december első hetében, a Lesencetomajon élő lakók részére adomány érkezett a Veszprém Megyei Karitász közvetítésével. Szijártó László karitász igazgató és csapata személyesen adták át a „Tárjátok ki a szíveteket” elnevezésű Adventi programjuk során gyűjtött „Angyalbatyukat”.

Bábszínházban jártunk

Jól kezdődött a hetünk, hiszen a Pegazus Színház 2019-2020-as évadának első előadását tekintettük meg hétfőn. A lakóinkat felvidította a borongós, hideg reggelen a hír, hogy színházba megyünk.  A társulat közreműködésével az Égig érő fa című darabot nézhettük meg elsőnek az évadból.

Kiállítás és vásár Zalahalápon

2019. november 20-án megnyílt a lesencetomaji telephely fejlesztő foglalkoztatása során alkotott termékek kiállítása Zalahalápon, a község Művelődési Házában. A kiállítás november 26-áig látogatható.

Feliratkozás Lesencetomaj csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre