Aktualitások

Sportnap

2021. szeptember 15-én kihasználva még a nyárias időjárást a település futballpályáján az intézmény ellátottjainak spotversenyt szerveztünk. Három csapatra osztottuk az aktívabbakat, míg a szurkolók is szép létszámmal voltak jelen. 10 ügyességi versenyszámban mérték össze kitartásukat és képességeiket a csapatok. A csapatokat kollégáim vezették és segítették.

Esterházy- kastély látogatás

2021. szeptember 2-án 38 fő ellátottal ellátogattunk Fertődre, ahol megnéztük az Eszterházy-kastélyt.  Idegenvezetéssel vettük igénybe a kastély látogatást, így betekintést nyerhettünk az Eszterházy család életébe, kultúrájába, szokásaiba. A fertődi Eszterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás lenyűgözte ellátottainkat.

Az államalapítás ünnepe

2021. augusztus 19–én a Kamondi intézmény ellátottjai és dolgozói együtt emlékeztek meg az államalapításról. István a király rockopera részleteit adtuk elő az intézmény parkjában.  A díszleteket és a jelmezeket a fejlesztő foglalkoztatásban, illetve a manuális foglalkozások keretein belül készítették az ellátottak.

Jánosháza önkéntes tűzoltóság látogatása

2021. július 26-án  5 ellátottal a Jánosházi Tűzoltóságra látogattunk..

Az önkéntes tűzoltóság életébe pillanthattunk be, megtekinthettünk eszközparkjukat és a tűzoltó autó felszereltségét, felépítését.  Ellátottaink felvehették az egyenruhákat is. Kérdéseikre Uti Tibor önkéntes tűzoltó válaszolt.

Borgáta fürdőzés

2021.július 15-én a Borgátai termálfürdőbe töltöttünk egy kellemes délelőttöt. Magas minőségű fürdőközpont, gyógyvízzel. A gyógyvíz nyugtató hatással volt a csoportra. Mindenki jól érezte magát, sokat úszkáltak, kihasználták a víz adta három dimenzióban való mozgás szabadságát. Ellátottjaink fagyiztak, majd elfogyasztottak egy finom ebédet.

Kamondi Hírmondó

2021. június 30.-án megjelent a Kamondi Hírmondó 2. negyedéves kiadása.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre