Aktualitások

Európa nap

Európa nap

2022. 05. 09.

 

2022.május 9.-én női és férfi ellátottjainkkal egyaránt Európáról emlékeztünk meg. 

A kontinensről összeállított kérdésekre aktívan válaszoltak lakóink. A foglalkozás keretében sok európai országgal ismerkedhettünk meg.

A program végén együtt elénekeltük Varga Miklós: Vén Európa című számát.

Anyák napi ünnepély

Anyák napi ünnepély

2022. 05. 02.

 

Anyák napja alkalmából 2022. május 2-án  verses-zenés műsorral megemlékeztünk az édesanyákról.

A program végeztével a „Nagy keresztnél” összegyűlve gyertyát gyújtottunk az elhunyt édesanyák emlékére és elénekeltük Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című dalát.

A sok feltörő emlék könnyeket csalt ellátottaink szemébe.

Májusfa állítás Kamondon

Májusfa állítás Kamondon

2022. 04. 29.

 

Intézményünkben 2022. április 29-én májusfát állítottunk. Női és férfi ellátottaink együtt díszítették fel a májusfát.

A májusfa állítással egyben zsíros kenyér partit tartottunk, beszélgettünk a májusfa állítás hagyományairól.

A hangulatot zenével és tánccal fokoztuk. 

Hitéleti kiállítás Veszprémben

2022.04.22-én a kamondi és lesencetomaji intézmények  ellátottjai közösen ellátogattak a Veszprémi Padányi Katolikus Iskolába, ahol Darnyai János Atya előadást tartott Carlos Acutis életének történetéből.

Húsvéti forgatag Kamondon

2022. április 14-én rendeztük meg intézményünkben, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvényünket a Húsvéti forgatagot. Ezen a napon az intézmény minden lakójának a húsvéti tojását közösen festettük meg.

HIT-VETŐ Vetélkedő Kamondon

2022. 04. 08-án 1. alkalommal került megrendezésre a kamondi intézményben a HIT-VETŐ Vetélkedő. A rendezvényen részt vettek a társintézmények is. A jánosházi katolikus plébánia képviseletében Bédi Péter Tisztelendő Úr köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a rendezvényt. Az intézmények 4 fős csapatokkal indultak a vetélkedőn, amely 3 fő részből állt.

Somló túra az Erdők világnapja alkalmából

2022.03.21-én az Erdők világnapja alkalmából Somló túrán vettek részt ellátottjaink. A túra folyamán megpihentünk a Szent Márton kápolnánál, majd megmásztuk a Somló várat. Ellátottjaink lelkesen vágtak neki a túrának, mindenki kellemesen elfáradt. A napot a Somló hegy lábánál található Hegykapu étterembe zártuk, ahol a kirándulók egy finom ebédet fogyaszthattak el. 

Márius 15. ünnepi megemlékezés

A kamondi intézményben megemlékezést tartottunk az 1848-as forradalomról. Ezen alkalomra prózai műsorral készültünk, melyben felelevenítettük a forradalmi eseményeket. Ellátottjaink verseltek, énekeltek és az eseményekhez kapcsolódó dalokat adtak elő. Az ünnepi műsorban többek között elhangzott a Himnusz és a Szózat is.

 

Nemzetközi nőnap

2022.03.08-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából a férfi ellátottjaink ünnepi műsorral kedveskedtek a női ellátottaknak és dolgozóknak. Az ünnepségre a Kastély épületben került sor. Énekkel, versekkel kedveskedtek, majd az átaluk készített üdvözlőkártyákkal ajándékozták meg a hölgyeket.

 

Mondokné Farkas Judit: Nőnap

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre