Aktualitások

Szívek az ablakokban

A Kamondi intézmény ellátottai is csatlakoztak a  „Szívek az ablakokban” indult országos kezdeményezéshez. Ezáltal szeretnék megköszönni és  kifejezni hálájukat a szociális intézményben dolgozó munkatársaknak.  A mai napon rengeteg piros szívecske készült amelyeket ellátottaink rajzoltak, színeztek,  kivágtak, valamint kihelyezték az ablakokba.

Vigyázzunk egymásra

Intézményünk a fokozott higiénés szabályok betartása mellett, nagy  figyelmet fordít a betegség megelőzésre. Ezért a fejlesztő foglalkoztatásban elkezdődött a szájmaszkok kiszabása, varrása. A maszkok készítése folyamatos, így minden dolgozónak, ellátottnak jut belőle. A maszkok pótlása, akadálymentesen zajlik.

Nőnap

Hagyományainkhoz híven az idei évben is férfi ellátottaink zenés, verses műsorral köszöntötték a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. A műsor végén a manuális foglalkoztatás keretein belül hajtogatott színes virágokkal ajándékozták meg a nőket. Fekvő betegeinkre is külön figyelmet fordítottunk, őket egy vers kíséretében ajándékozták meg egy szál virággal.

Fánk sütés

A farsangi időszak utolsó napját is mozgalmasan töltöttük, ugyanis csörögefánkot sütöttünk. A támogatott lakhatásra való felkészítés is fontos szerepet játszik az ilyen jellegű foglalkozásoknál. Az önállóságra való felkészítés elmaradhatatlan ellátottaink életében. A meglévő készségek, képességek felmérése, és ezek szinten tartása, erősítése.

Farsang

Farsang van, farsang van,
járjuk a táncot gyorsabban!
Förgeteges ez a bál,
még a ház is muzsikál.

 

 

Rák ellenes világnap

2020.január 04.-én kis előadás keretein belül került megszervezésre a rák ellenes világnap a Kamondi intézményben. A témakört egy idézettel indítottuk:

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről, hagyományokról. Éves programtervünk része a magyar kultúra napjáról való megemlékezés.

"Mesés" délelőtt

2020. január 17-én mese délelőttöt rendeztünk intézményünk lakóival.

Koszorú elhelyezés

2020 január 09-én ellátottaink mentálhigiénés munkatárs kíséretében kisétáltak a Nagy Kamondi temetőbe, ahol elhelyezték a manuális csoport által készített koszorút Dr. Magyar Károly sírjára. Évente több alkalommal tesszük tiszteletünket az emlékhelynél. A sírok rendben tartása és díszítése éves programtervünk része.

 

Jubileumi köszöntés

1924 december 9-én B. Ilona ellátottunk betöltötte 95-ik életévét. Ebből az alkalomból nem csak a családtagok, hanem Asbóth Szabolcs polgármester úr, Vesztergom Zsuzsanna részlegvezető, valamint az intézmény dolgozói is együtt köszöntötték. A gyönyörű virágcsokor, a torta, valamint az Emléklap könnyeket csalt ellátottunk szemébe.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre