Aktualitások

Kerti Party

2020 június 19.-én megtartottuk az idei év első kerti partiját. Magas létszámban voltak jelen ellátottaink. Paprikás krumplit főztünk, lakóink előszeretettel segédkeztek.  A zene  a tánc valamint a  sütemény is a bográcsozás része volt.

Fejlesztő foglalkoztatás

A fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottaink munkája sokoldalú és változatos. A manuális csoportban dolgozók szabadon engedhetik fantáziájukat, kreativitásukat,a különböző termékek készítése által. A cél, hogy mindenki örömét lelhessen, abban amit csinál, és pozitív megerősítésben részesülhessen.

A Föld Napja

2020. április 22-én kiscsoportos foglalkozás keretein belül megemlékeztünk a Föld napjáról. A kialakult járványhelyzet miatt, a foglalkozásaink csökkent létszámmal valósulnak meg, betartva az előírásokat. Beszélgettünk a föld kialakulásáról, felépítéséről, a kontinensekről, valamint arról a folyamatról, amely 3,5 milliárd éve indult el, amelyet élet néven foglalunk össze.

Szívek az ablakokban

A Kamondi intézmény ellátottai is csatlakoztak a  „Szívek az ablakokban” indult országos kezdeményezéshez. Ezáltal szeretnék megköszönni és  kifejezni hálájukat a szociális intézményben dolgozó munkatársaknak.  A mai napon rengeteg piros szívecske készült amelyeket ellátottaink rajzoltak, színeztek,  kivágtak, valamint kihelyezték az ablakokba.

Vigyázzunk egymásra

Intézményünk a fokozott higiénés szabályok betartása mellett, nagy  figyelmet fordít a betegség megelőzésre. Ezért a fejlesztő foglalkoztatásban elkezdődött a szájmaszkok kiszabása, varrása. A maszkok készítése folyamatos, így minden dolgozónak, ellátottnak jut belőle. A maszkok pótlása, akadálymentesen zajlik.

Nőnap

Hagyományainkhoz híven az idei évben is férfi ellátottaink zenés, verses műsorral köszöntötték a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. A műsor végén a manuális foglalkoztatás keretein belül hajtogatott színes virágokkal ajándékozták meg a nőket. Fekvő betegeinkre is külön figyelmet fordítottunk, őket egy vers kíséretében ajándékozták meg egy szál virággal.

Fánk sütés

A farsangi időszak utolsó napját is mozgalmasan töltöttük, ugyanis csörögefánkot sütöttünk. A támogatott lakhatásra való felkészítés is fontos szerepet játszik az ilyen jellegű foglalkozásoknál. Az önállóságra való felkészítés elmaradhatatlan ellátottaink életében. A meglévő készségek, képességek felmérése, és ezek szinten tartása, erősítése.

Farsang

Farsang van, farsang van,
járjuk a táncot gyorsabban!
Förgeteges ez a bál,
még a ház is muzsikál.

 

 

Rák ellenes világnap

2020.január 04.-én kis előadás keretein belül került megszervezésre a rák ellenes világnap a Kamondi intézményben. A témakört egy idézettel indítottuk:

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről, hagyományokról. Éves programtervünk része a magyar kultúra napjáról való megemlékezés.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre