Aktualitások

Tájékoztató

2020. szeptember 24-én kis csoportos foglalkozás keretein belül  ismételten tájékoztattuk ellátottjainkat a száj és kéz higiéné szabályairól, valamint a maszk szabályszerű használatáról.

Interaktív foglalkozás volt, lakóink érdeklődőek voltak, igyekeznek a szabályokat betartani.

Augusztus 20

2020 augusztus 19-én megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. Rövid összefoglaló történettel nyitottuk az ünnepséget, majd levetítettük „István a királyt” Lakóink körében nagy sikert aratott. Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás. Említést tettünk az ünnep eredetéről, ehhez fűződő hagyományról, valamint a vallási háttérről.

Kerti Party

2020 augusztus 7-re tervezett Kamondi X. lecsófesztivál a kialakult pandémiás helyzet miatt meghiúsult. A hagyományt megőrizve a lecsófesztivál miniatűr változatát megtartottuk ellátottainknak, kerti party formájában. A zene, a tánc, és a jó idő fergeteges hangulatot varázsolt. Mindenki kedvéra választhatott a különböző zeneműfajokból. Ebédre ízletes lecsóval kedveskedtünk lakóinknak.

Lángos sütés

Disco partival egybekötött lángos sütést szerveztünk lakóinknak. Célunk, a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése volt, valamint a támogatott lakhatásra való felkészítés. Képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés különböző munkafolyamataiba.  Lángos receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel.

Kirándulás, temetőlátogatás

2020 első kirándulása július 17-én volt. Sétáltunk a Balaton parton, fagyiztunk a nyári melegben, majd közkívánatra elmentünk a Mc Donalds-ba, az ebédünket ott fogyasztottuk el. A kirándulást egybekötöttük rokonlátogatással is, ezt követően a temetőbe is ellátogattunk, ahol lakóink virágot és mécsest helyeztek elhunyt szeretteik sírjára. 

 

 

Kerti Party

2020 június 19.-én megtartottuk az idei év első kerti partiját. Magas létszámban voltak jelen ellátottaink. Paprikás krumplit főztünk, lakóink előszeretettel segédkeztek.  A zene  a tánc valamint a  sütemény is a bográcsozás része volt.

Fejlesztő foglalkoztatás

A fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottaink munkája sokoldalú és változatos. A manuális csoportban dolgozók szabadon engedhetik fantáziájukat, kreativitásukat,a különböző termékek készítése által. A cél, hogy mindenki örömét lelhessen, abban amit csinál, és pozitív megerősítésben részesülhessen.

A Föld Napja

2020. április 22-én kiscsoportos foglalkozás keretein belül megemlékeztünk a Föld napjáról. A kialakult járványhelyzet miatt, a foglalkozásaink csökkent létszámmal valósulnak meg, betartva az előírásokat. Beszélgettünk a föld kialakulásáról, felépítéséről, a kontinensekről, valamint arról a folyamatról, amely 3,5 milliárd éve indult el, amelyet élet néven foglalunk össze.

Szívek az ablakokban

A Kamondi intézmény ellátottai is csatlakoztak a  „Szívek az ablakokban” indult országos kezdeményezéshez. Ezáltal szeretnék megköszönni és  kifejezni hálájukat a szociális intézményben dolgozó munkatársaknak.  A mai napon rengeteg piros szívecske készült amelyeket ellátottaink rajzoltak, színeztek,  kivágtak, valamint kihelyezték az ablakokba.

Vigyázzunk egymásra

Intézményünk a fokozott higiénés szabályok betartása mellett, nagy  figyelmet fordít a betegség megelőzésre. Ezért a fejlesztő foglalkoztatásban elkezdődött a szájmaszkok kiszabása, varrása. A maszkok készítése folyamatos, így minden dolgozónak, ellátottnak jut belőle. A maszkok pótlása, akadálymentesen zajlik.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre