Aktualitások

Mikulás műsor

Mikulást váró ünnepséget tartottunk a Kamondi intézmény ellátottai részére. Színes produkciókkal készültünk, ezzel is fokozva a várakozást. A mikulás dalokat együtt énekelte velünk a közönség. A műsort ajándékozással zártuk. A mikulás  a krampusz segítségével kiosztotta a csomagokat, majd a gondozási egységekre is ellátogattak, hogy a mozgásukban korlátozott lakóinkat is megajándékozzák

Gyertyagyújtás

A fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottak segítségével elkészült Kamondon az adventi koszorú. Dolgozóink lelkesen vágták a fenyőágakat, dekorálták a koszorút. 29-én Jánosházi Imre atya megáldotta a koszorút , és közösen meggyújtottuk az első gyertyát  A kedvezőtlen időjárás sem bátortalanította el azokat, akik együtt akartak elindulni az adventi készülődés útján.

Egészség nap!

2019. november 14-én egészségnapot szerveztünk ellátottaink részére. A program célja a különböző betegségek megelőzése, valamint a kooperatív együttműködésre nevelés, adalékmentes élelmiszerek fogyasztására való ösztönzés, együttes munkára nevelés, esztétikus terítési szokások elsajátítása. A foglalkozás interaktív volt, mozgalmas, mindenkit sikerült megmozgatni.

Október 23

Az 1956-os forradalomról  és szabadságharcról ünnepi műsorral emlékeztünk meg a Kamondi intézményben. Ellátottaink lelkesen készültek az alkalomra.   Egy rövid történelmi áttekintéssel kezdődött a kulturális műsoruk, majd alkalomhoz illő versek és dalok hangzottak el.

Lángos sütés

2019. október 17-én lángost sütöttünk intézményünk ellátottaival.

A tészta összeállításától végigkísérték a folyamatokat, közben nosztalgiázva mesélték a kenyér és lángos sütéshez kapcsolódó gyermekkori élményeiket.

A déli étkezés után jó étvággyal fogyasztották a frissen sült lángost.

"Fogyatékossággal Élő Emberek és Barátaik Országos Kulturális Fesztiválja"

A kamondi napraforgó csoport is fellépett a 25. alkalommal megrendezett  „ Fogyatékossággal  Élő Emberek és Barátaik Országos Kulturális Fesztiválja „ rendezvényen, Balatonfűzfőn.  Zenés ,táncos műsorszámunkat rengeteg  gratulációval jutalmazták. Lehetőségünk volt sok színvonalas produkciót megtekinteni, amelyek nem csak szórakoztatóak voltak, de nagyon sokat tanultunk is belőlük.

Állatkerti kirándulás

2019 szeptember 06-án került megszervezésre 28. alkalommal a Sérült Gyermekek Napja. Ez alkalomból ellátottaink ingyen ellátogathattak a Fővárosi állatkertbe, ahol érdeklődésüknek megfelelően válogathattak a különböző programok közül. A zene, a tánc ,a horgászat aratott nagy sikert.

Egy nap a sport jegyében

2019.09.12.-én délelőtt került megszervezésre az intézmény ellátottai részére a sportnap, a kamondi sportpályán. Különböző lehetőségeket és alternatívákat kínáltunk ellátottainknak, hogy mindenki képességeihez híven részt tudjon venni. A sportnap célja: a szórakozás, pozitív megerősítés, képességek fejlesztése, eredmények elérése.

Lecsó party

Környezet és életvitel foglalkozás keretein belül lecsófőzést szerveztünk ellátottaink részére. Ezt az alkalmat is megragadtuk, hogy lakóinkat készítsük a támogatott lakhatásra.  Magas létszámban vettek részt. A fejlesztő foglakoztatásban dolgozók az alapanyagokat hozták fel a kertből, amelyet a női gondozási egység ellátottai feldolgoztak és némi segítséggel elkészült a finom lecsó.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre