Kamond

Borgáta tábor

2019. július 1-5. között a Kamondi intézmény 18 fő ellátottja a Borgátai termálfürdőben táborozott, ahol sokszínű programok közül válogathattak. A fürdőközpont teljes ellazulást biztosított ellátottainknak, a masszázs, hideg, és meleg vizes medencékkel. A gyógyvíz nyugtató hatással volt a csoportra.

Kirándulás Budapesten

2019.06.26-án 35 fő ellátottal ellátogattunk a Budapesti állatkertbe. Az állatok megtekintése, valamint az állatsimogató különös élményben részesítette kirándulóinkat. A nagy hőséget jégkrémmel, valamint hideg üdítővel és ásványvízzel enyhítettük. Az állatkerti látogatást követően egy kisebb városlátogatást is beiktattunk, majd ezt követően mindenki jóízűen fogyasztotta a finom ebédet.

Mozgásfogyatékkal Élő Emberek Kulturális Fesztiválja

Holpert Jenőné meghívására vettünk részt a Fesztiválon.

Tánc kategóriában indultunk.

A repülj madár című ének zenéjét a soproni Fajkusz-banda játszotta fel nekünk, a stúdió munkákat Varga János a  Zalaegerszegi művészeti iskola művészeti vezetője csináltatta meg.

A Republic zenekar szállj el kismadár dalát vágtuk össze a népdallal.

Bábjáték

A bábjáték a művészet ősi ága. Komplex hatása abban rejlik, hogy sokféle képességet fejleszt, annak is, aki nézi és annak is, aki játssza. Képekben gondolkodik, de erős dramaturgiára épül. A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a személyiség fejlesztésére. 

Májusfa kitáncolás

Hagyományainkhoz híven az idén is sor került a májusfa kitáncolására. Mindenki önfeledten táncolt és énekelt. Rendezvényünk kísérő programjai a nagy népszerűségnek örvendő csillámtetoválás és arcfestés voltak. Az ízletes ebédet, amelyet saját magunk főztünk meg, a szabadban szolgáltuk fel. 

Gofri sütés

A nagy sikerre való tekintettel lakóinkkal ismét sütöttünk gofrit. A támogatott lakhatásra való felkészülés jegyében a sütés előtt átbeszéltük a tésztakészítés menetét és a bevásárló listát. Ezután ellátottaink lelkesen segédkeztek a sütögetésben.

Lakóink a szilva és a baracklekváros gofrit jóízűen elfogyasztották. 

Rejtvényfejtő party

A keresztrejtvény-fejtés az egyik legegészségesebb hobbi. Nemcsak remek időtöltés, hanem az agyunknak is jót lesz és nem utolsó sorban kedvünknek is. Intézményünk vidám fejtörő rejtvényekkel és találós kérdésekkel készült a lakóknak.

A megfejtések átbeszélésekor rengeteg kreatív megoldás született. Utána lakóink saját találós kérdésekkel készültek. A délelőtt nagyon vidáman telt el.

Anyák napja

Anya, mama – ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk.  A gyermekek és a felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük.

Májusfa állítás

Az idei májusfa állítás kisebb előkészületet igényel, mivel különleges díszítéssel dobtuk fel. A fát már előző nap kivágták és lehántolták a férfi lakók. A mai nap délelőttje során mentálhigiénés munkatársak irányításával és közreműködésével szalagokkal feldíszítették ellátottaink a fát, de sajnos a májusfánknak ütközött egy söprűn közlekedő boszorkány.

Elismerés

Kamondi telephelyünk lakója elismerő Esélyteremtési Elismerő Oklevélben részesült pályaművével a képzőművészeti pályázaton való részvételért. Ez úton gratulálunk neki. 

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre