Kamond

Farsangi fánk sütés

A támogatott lakhatásra való felkészülés keretein belül és a farsangi időszak beköszöntével lakóink segítségével fánkot sütöttünk. Képességeiknek és készségeiknek megfelelően mindenki részt vett a desszert elkészítésének folyamatában.

Az ebéd elfogyasztása után nagy örömmel nassolták ezt a finomságot.

 

Rák ellenes világnap

A rák ellenes világnap alkalmából tartott foglalkozás fő témája az egészségmegőrzés, betegség prevenció, lelki egészség, mértékletesség. Ellátottaink magas létszámban vettek részt. Mindenki hozzá tudott fűzni valamit a témához, nagyon sok kérdés elhangzott. Türelemmel végig hallgatták egymást.

Valentin nap

„ Változandó minden idelenn,

Csak a mi szerelmünk végtelen.”

Reviczky Gyula

 

Intézményünkben is megemlékeztünk a szerelmesekről. Délután megvendégeltük a párokat. Süteményezés és üdítőzés mellett szívesen beszéltek a megismerkedésükről és egymáshoz fűződő érzelmi kapcsolatukról. Meghitt és szeretetteljes délután töltöttünk el.

 

 

gofri sütés

A támogatott lakhatás keretein belül lakóinkkal közösen gofrit sütöttünk. Szorgos kezek munkája nyomán sok-sok finom édesség sült. A fantasztikus illatok szinte minden lakót az étkezőbe csábított és választhattak, hogy házi meggylekváros vagy nutellás desszertet kérnek.

Mindenkinek nagyon ízlett a gofri és ebéd után örömmel falatozták azt a lakóink.

 

 

Hitéleti vetélkedő

Ellátottaink részére hitéleti vetélkedőt szerveztünk. 3 csoportot alkottunk és minden csoportnak volt egy segítője. Sok érdeklődő volt jelen a vetélkedőn, akik aktívan vettek részt a válaszok megfogalmazásában, valamint előadásában. Kivétel nélkül minden kérdést sikerült megválaszolni. 

A foglalkozást az "Áldásokkal megyünk..." című keresztény énekkel zártuk le. 

Születés - és névnapok ünneplése

Mai napon megünnepeltük januárban született lakóink születésnapját, valamint a januári névnaposokról is megemlékeztünk.  Az ünnepséget a foglalkoztató épületében tartottuk, üdítővel valamint apró süteménnyel kedveskedtünk számukra. A táncos zenés mulatságon nagyon jól érezték magukat. Sokat táncoltak és énekeltek.

Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989-től ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Mesemondó verseny

Az intézményünk lakói részére mesemondó versenyt szerveztünk. A résztvevők szép számmal gyűltek össze, és a rengeteg mese mellett lakóink szívesen dalra fakadtak és pár vers is elhangzott.

A délelőtt lezárásaként az előadók oklevelet kaptak.

Szilveszteri mulatság

Elérkezett a 2018-as év vége is. Lakóinkkal a Foglalkoztató épületében megtartott mulatság keretein belül búcsúztattuk az óévet.  A zenés- táncos retró  bulin mindenki nagyon jól érezte magát. Lakóinkat rágcsálni valókkal és üdítőkkel kínáltuk. 

Ezúton mindenkinek SIKEREKBEN GAZDAG ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!

 

Karácsonyi műsor

A karácsonyi ünnepkör arra a fontos témakörre fokuszál, hogy szükség van rá, hogy ne csak „beessünk” a karácsonyfa alá, hanem az ádventi időt megéljük, lelkileg is fel lehessen készülni. Járjuk végig az utat, megélve annak minden egyes pillanatát.

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre