Kamond

Mesteri Fürdőzés

Mesteriben fürdőztünk lakóinkkal, nagyon jól érezték magukat, sokat fürödtek a medencékben. Fürdés után mindenkinek jól esett a friss, meleg lángos.

Lecsófesztivál

Hagyományainkhoz híven idén már 8. alkalommal került megrendezésre a Lecsófesztivál. A társintézmények részvételével főzőversenyre került sor, ahol ízletesebbnél ízletesebb lecsókülönlegességek rotyogtak a kondérokban.

Rendezvényünk színvonalát, Szekér Sylvia énekesnő előadása emelte.

 Nagyon jó hangulatot teremtett, hogy a lakók és a kísérők együtt táncoltak és énekeltek.

Nyaralás Zalaszentlászón

A Kamondi intézmény 31 fő ellátottja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága által fenntartott Zalaszentlászlói táborában nyaralt. Változatos programokat szerveztünk, ellátogattunk Keszthelyre, ahol a sétáló utcán és a Balaton  parton sétáltunk és fagylaltoztunk az ellátottakkal. Igyekeztünk megnézni a környéken a lehető legtöbb nevezetességet.

Kerti parti

A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül lakóink segítségével kukoricát főztünk. Mindenki nagyon örült és szívesen segítettek az előkészületekben. Az elkészült kukoricát közösen, és nagy örömmel fogyasztották el.

 

Falunap Kamondon

Intézetünk Napraforgó csoportja  a kamondi falunapon lépett fel. Elsőként egy bohózatot adtak elő, amely sok nevetésre adott okot. Ezután retró dalcsokrot énekeltek.

Előadásukat hatalmas tapsvihar kísérte.

 

Katolikus szentmise

Júniusban is ellátogattak intézményünkbe Jánosházáról Bodorkós Imre és Böjti Balázs atyák katolikus szentmisét tartani.

Mivel a vallásgyakorlás nagyon fontos ellátottaink részére, mindig nagy létszámmal és szívesen vesznek részt a szentmisén.

 

Palacsintasütés

Lakóink nagy örömére palacsintasütést szerveztünk. A támogatott lakhatásra való felkészítés keretein belül ellátottaink segítséggel maguk állították össze a palacsintatésztát és sütötték ki azt. Szorgos kezek munkája által sok-sok palacsinta került feltekerésre lekváros és kakaós ízesítésben.

Síremlék gondozás

Intézményünk kiemelt figyelmet fordít a hitélet gyakorlásának lehetőségére. Neves halottunk emlékének tiszteletére ellátogattunk intézményünk névadójának síremlékéhez.  A foglalkozás keretein belül, dr. Magyar Károlynak a síremlékét tettük rendbe.

Lakóink rendkívül örültek, hogy ebben a munkafolyamatban részt vehettek.

 

Állatsimogató Kamondon

Lakóink egy helyi gazdához látogattak el, ahol sok izgalmas élményben volt részük.

Megismerkedhettek a gépparkkal és azok működési elvével. A nagy munkagépek elbűvölték a lakóinkat.

A halastó halainak etetése után a lovakat tekintették meg. Nagy sikert aratott a lakóink körében a lovak simogatása és etetése.

Osztozó- Lelkigondozók Fóruma

Integrált intézményünk telephelyeinek hitéleti foglalkozásokat tartó munkatársai meghívást kaptak a Győri Hittudományi Főiskolán megrendezésre keülő Osztozó- Lelki gondozók Fórumára.

Elsőként Szabó György, az Egyházmegyei Karitász igazgatójának előadását hallhattuk, melyben a Karitászban folyó munkáról beszélt és hogy mennyire fontos az összetartás és az egy célért való dolgozás.

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre