Kamond

Hitéleti vetélkedő

2021.10.12-én hitéleti vetélkedőt tartottunk ellátottjainknak. Három csoport vett részt a vetélkedőn. Mindenki aktív volt, így az összes kérdésre sikerült  válaszolni. A helyes válaszokat együtt megbeszéltük. A csoportok pontozták saját tudásukat, majd közösen megtekintettük a „Tízparancsolat” című animációs kisfilmet.

 

Szent Mise

2021. szeptember 30. –án a Kamondi intézmény ellátottjai és dolgozói együtt emlékeztek meg Szent Mihály arkangyalról szentmise keretében. Bédi Péter atya a prédikációban felhívta figyelmünket, hogy őrangyalaink születésünktől halálunkig kísérnek bennünket, és a minket körülvevő gonosz erők elleni küzdelmünket segítik. Imádkozzunk, hogy a jó erők győzzenek bennünk mindennapjainkban.

Ki - Mit - Tud ?

2021.09.29-én megrendezésre került Ki-Mit-Tud? néven megszervezett kulturális vetélkedőnk. 3 kategóriában 19 ellátott jelentkezett a megmérettetésre.

Legnépszerűbb kategória a vers és prózamondás volt, ahol 11 verset hallottunk. Az egyetlen táncprodukciót H. Dezsőtől láthattuk, Michael Jackson Bad című dalára.

Sportnap

2021. szeptember 15-én kihasználva még a nyárias időjárást a település futballpályáján az intézmény ellátottjainak spotversenyt szerveztünk. Három csapatra osztottuk az aktívabbakat, míg a szurkolók is szép létszámmal voltak jelen. 10 ügyességi versenyszámban mérték össze kitartásukat és képességeiket a csapatok. A csapatokat kollégáim vezették és segítették.

Esterházy- kastély látogatás

2021. szeptember 2-án 38 fő ellátottal ellátogattunk Fertődre, ahol megnéztük az Eszterházy-kastélyt.  Idegenvezetéssel vettük igénybe a kastély látogatást, így betekintést nyerhettünk az Eszterházy család életébe, kultúrájába, szokásaiba. A fertődi Eszterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás lenyűgözte ellátottainkat.

Az államalapítás ünnepe

2021. augusztus 19–én a Kamondi intézmény ellátottjai és dolgozói együtt emlékeztek meg az államalapításról. István a király rockopera részleteit adtuk elő az intézmény parkjában.  A díszleteket és a jelmezeket a fejlesztő foglalkoztatásban, illetve a manuális foglalkozások keretein belül készítették az ellátottak.

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre