Kamond

Születés- és névnapok ünneplése

Az októberben ünneplő ellátottainknak süteménnyel és üdítővel kedveskedtünk születés –és névnapjuk alkalmából. Majd ezt követően zenés-táncos mulatsággal folytattuk az ünnepséget. Lakóink örömmel vettek részt a rendezvényünkön.

 

Ünnepi megemlékezés

Hagyományainkhoz híven intézményünk megemlékezett 1956. hőseiről. Lakóink megható műsorral adóztak a forradalom áldozatai előtt.

A szereplők forradalmi verseket és dalokat adtak elő. A közönség együtt énekelte a Himnuszt és a Szózatot.

 

 

Palacsinta party

A mai napon palacsintát sütöttünk lakóinkkal, ezzel is felkészítve őket az önállóbb életvitelre, a támogatott lakhatásra. Nagy örömmel segítettek minden munkafolyamatban, majd ezt követően jó étvággyal fogyasztották el a különböző ízesítésű palacsintákat.

Magyar népmese napja

A magyar népmese napja 2005 óta van tartva, Benedek Elek születésnapján.

A nap célja, hogy a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Lakóinknak a legnépszerűbb népmeséket olvastuk fel. Nagyon örültek , hogy felelevenítettük gyerekkoruk emlékeit.

Biciklitúra

Ezen a gyönyörű őszies délelőttön lakóink biciklitúrára indultak. Lelkesen készülődtek a kirándulásra. Jó hangulatban telt el a nap és lakóink kellemesen elfáradva tértek vissza az intézménybe.

Mesteri Fürdőzés

Mesteriben fürdőztünk lakóinkkal, nagyon jól érezték magukat, sokat fürödtek a medencékben. Fürdés után mindenkinek jól esett a friss, meleg lángos.

Lecsófesztivál

Hagyományainkhoz híven idén már 8. alkalommal került megrendezésre a Lecsófesztivál. A társintézmények részvételével főzőversenyre került sor, ahol ízletesebbnél ízletesebb lecsókülönlegességek rotyogtak a kondérokban.

Rendezvényünk színvonalát, Szekér Sylvia énekesnő előadása emelte.

 Nagyon jó hangulatot teremtett, hogy a lakók és a kísérők együtt táncoltak és énekeltek.

Nyaralás Zalaszentlászón

A Kamondi intézmény 31 fő ellátottja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága által fenntartott Zalaszentlászlói táborában nyaralt. Változatos programokat szerveztünk, ellátogattunk Keszthelyre, ahol a sétáló utcán és a Balaton  parton sétáltunk és fagylaltoztunk az ellátottakkal. Igyekeztünk megnézni a környéken a lehető legtöbb nevezetességet.

Kerti parti

A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül lakóink segítségével kukoricát főztünk. Mindenki nagyon örült és szívesen segítettek az előkészületekben. Az elkészült kukoricát közösen, és nagy örömmel fogyasztották el.

 

Falunap Kamondon

Intézetünk Napraforgó csoportja  a kamondi falunapon lépett fel. Elsőként egy bohózatot adtak elő, amely sok nevetésre adott okot. Ezután retró dalcsokrot énekeltek.

Előadásukat hatalmas tapsvihar kísérte.

 

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre