Kamond

Megemlékezés

A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját.

1956-os forradalomról és szabadságharcról való megemlékezés

A Kamondi intézmény ellátottjai megemlékezést tartottak az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Elsőként a himnusz hangzott el, majd ezt követően Szabó László Dezső Október 23.-i  versét szavalták részletekre bontva ellátottjaink, hiszen így adja vissza a forradalom sokszínűségét a vers sokféle hangon történő megszólaltatása.

Palacsinta sütés

Palacsintát sütöttünk ellátottjainkkal,ezáltal is arra törekedtünk, hogy egy kis színt vigyünk a szürke hétköznapokba. Vidám hangulatban telt a délelőtt, jóízűen fogyasztották az általuk sütött ízletes palacsintákat. 

Tájékoztató

2020. szeptember 24-én kis csoportos foglalkozás keretein belül  ismételten tájékoztattuk ellátottjainkat a száj és kéz higiéné szabályairól, valamint a maszk szabályszerű használatáról.

Interaktív foglalkozás volt, lakóink érdeklődőek voltak, igyekeznek a szabályokat betartani.

Augusztus 20

2020 augusztus 19-én megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. Rövid összefoglaló történettel nyitottuk az ünnepséget, majd levetítettük „István a királyt” Lakóink körében nagy sikert aratott. Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás. Említést tettünk az ünnep eredetéről, ehhez fűződő hagyományról, valamint a vallási háttérről.

Kerti Party

2020 augusztus 7-re tervezett Kamondi X. lecsófesztivál a kialakult pandémiás helyzet miatt meghiúsult. A hagyományt megőrizve a lecsófesztivál miniatűr változatát megtartottuk ellátottainknak, kerti party formájában. A zene, a tánc, és a jó idő fergeteges hangulatot varázsolt. Mindenki kedvéra választhatott a különböző zeneműfajokból. Ebédre ízletes lecsóval kedveskedtünk lakóinknak.

Lángos sütés

Disco partival egybekötött lángos sütést szerveztünk lakóinknak. Célunk, a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése volt, valamint a támogatott lakhatásra való felkészítés. Képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés különböző munkafolyamataiba.  Lángos receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel.

Kirándulás, temetőlátogatás

2020 első kirándulása július 17-én volt. Sétáltunk a Balaton parton, fagyiztunk a nyári melegben, majd közkívánatra elmentünk a Mc Donalds-ba, az ebédünket ott fogyasztottuk el. A kirándulást egybekötöttük rokonlátogatással is, ezt követően a temetőbe is ellátogattunk, ahol lakóink virágot és mécsest helyeztek elhunyt szeretteik sírjára. 

 

 

Kerti Party

2020 június 19.-én megtartottuk az idei év első kerti partiját. Magas létszámban voltak jelen ellátottaink. Paprikás krumplit főztünk, lakóink előszeretettel segédkeztek.  A zene  a tánc valamint a  sütemény is a bográcsozás része volt.

Fejlesztő foglalkoztatás

A fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottaink munkája sokoldalú és változatos. A manuális csoportban dolgozók szabadon engedhetik fantáziájukat, kreativitásukat,a különböző termékek készítése által. A cél, hogy mindenki örömét lelhessen, abban amit csinál, és pozitív megerősítésben részesülhessen.

Feliratkozás Kamond csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre