TÁJÉKOZTATÁS

Intergrált intézmény
Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek
Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye
8592 Dáka, Dózsa György utca 80.
Tel.: 0689/340-004
dakaotthon@globonet.hu
          www.dakaotthon.hu          

Tájékoztató

A 42935-2/2020/ EÜIG NNK Határozata alapján a „különlegesen méltányolható” helyzetben az intézményvezető külön engedélyével az intézmény-elhagyási tilalom alól felmentés adható.

Az intézményből való távolmaradás szabályai a Nemzeti Népegészségügyi Központ „A szakosított szociális intézményekben élők kapcsolattartására vonatkozó javaslatok” alapján az alábbiak szerint lehetséges:  

  • 72 órán belüli távolmaradás különösen indokolt esetben is csak az intézményvezető engedélyével lehetséges, de ebben az esetben a visszaérkezés után 10 napig izolációra kerül sor. Az engedély kérelmet írásos formában az adott intézmény részlegvezetőjéhez kell benyújtani. Az intézményvezető csak abban az esetben járul hozzá a kérelemhez, ha az adott intézményben lehetőség van izoláció megvalósítására.
  • 72 órán túli távolmaradás esetén a gondozott visszatérése két, legalább 48 óra különbséggel 10 napon belül vett oros-nasopharyngeális törletminta SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredményéhez kötött.
  • A gondozott távozásakor a hozzátartozónak írásban nyilatkozni szükséges arról, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit (láz, köhögés, nehézlégzés) fenti tünetekkel nem rendelkezi, illetve az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba igazolt COVID-19 pozitív személlyel, továbbá arról, hogy minden igaz arra a környezetre (rokonság), akik kapcsolatba fognak kerülni a gondozottal.
  • Az intézmény elhagyásakor a gondozottal kerülni kell a nagy bevásárló központokat, amennyiben lehetséges kerülni szükséges a tömegközlekedést, továbbá lehetőség szerint minél szűkebb családi körben töltse a gondozott az intézményen kívül rendelkezésre álló időt.

Dáka, 2020. december 10.

             Hanich Ferenc

intézményvezető sk.

Vissza az eredeti megjelenésre