Aktualitások

Dákán járt a Mikulás

Intézményünkben december 6-án megrendezésre került a Mikulás nap. Lakóink egy erdei Mikulás mesét adtak elő, ezt követően egy közös éneklésre kérték fel társaikat. Az éneklés után két verssel folytatódott a műsor. Zárásként hóembertáncot adtak elő a szereplők. A műsor után, még ebéd előtt minden osztályra megérkezett a Mikulás két krampuszával.

Fogyatékossággal Élők Világnapja 2019

Az ENSZ december 3-át a FOGYATÉKOS EMBEREK NEMZETKÖZI VILÁGNAPJÁvá nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

Klubdélután a Kiskastélyban

Intézményünk Kiskastély részlegén ismételten egy fergeteges hangulatú zenés klubdélutánt tartottunk. A jó hangulatról Carlos gondoskodott, aki szinte már haza jár hozzánk. A sok tánctól megérhezett csapat zsíroskenyérrel enyhítette éhségét. A hosszú estébe nyúló buliban lakóink kellőképpen elfáradtak, mindenki nagyon jól érezte magát. 

Bábkiállítás Pápán

Az Új èpület kis csapata a pápai Pedagógus Művelődési Házba latogatott el, ahol a Pegazus Színház jubileumi, 15.èvadának alkalmából Sarkadi N. László bábtervező kiállítását tekintettèk meg.

Bábszínházi előadás az otthonban

A pápai Pegazus Bábszínház társulata 15-èn, pènteken dèlelőtt intèzmènyünkbe èrkezett. A tornacsarnokban közel 100 ellátott tekinthette meg Az ègigèrő fa című (Benedek Elek) bábelőadást.

Bábszínház látogatás

2019. november 13-án intézményünk T épületének lakóival ezen a hűvös, őszi napon útra keltünk Pápára. Elsőként a Pegazus Színház 15 éves jubileumi bábkiállítását tekintettük meg nagy érdeklődve. Lakóinknak ismerősek voltak a kiállított bábok, hiszen egy-egy mesehőst ők is felismertek bennük.

Szociális Munka Napja 2019

November 12. a Szociális Munka Napja. Minden évben ezen a napon köszöntjük a szociális területen dolgozókat.

Mozgó filmklub

A cikk a PDF fájl megnyítását követően olvasható.

Színház

2019. november 6-án dákai intézményünk T-épületének lakóival színházlátogatáson vettünk részt, ahol a Szerencsének Szerencséje című zenés mesejátékot nézhettük meg Mirr-Murr bérletünk keretein belül. Az előadás nagyon tetszett lakóinknak, a vicces részeken nevettek, a zenés részeket tapssal kísérték.

"Osztozó" Lelkigondozók fóruma DÁKA 2019. október 30.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, mint a szociális szféra állami fenntartója, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézményeiben élő ellátottak megfelelő lelkigondozásban részesülhessenek és az Alaptörvényben biztosított jogukkal élve gyakorolhassák hitüket.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre