Dáka

T osztály napja

A T épület gondolt egy nagyot, és megálmodta a saját napját. Az osztály közösen szervezett egy programokkal teli napot a lakóiknak, melynek dátumául a mai napot választották, bízva abban, hogy péntek 13. szerencsés lesz számukra.

Kirándulás Sopronban

2019. szeptember 10-én a Nyárádi Lakóotthon lakói két segítővel Sopronba kirándultak. Reggel menetrend szerinti busszal indultak útra, és 9 órakor már Sopronban voltak. A délelőtt sétával, templom és múzeum látogatással telt. Délben az előzetesen megbeszélt kis-vonatozás következett. Az egy órás program során megnézték a város nevezetességeit, és a Lövérekbe is ellátogattak.

Főzőverseny Nyárádon

Intézményünk Nyárádon élő lakóotthonosai augusztusban részt vettek a falunapon megrendezett főzőversenyen. A "Csipet-csapat" Arany minősítésben részesült! Gratulálunk nekik! 

Szentkút túraút a Kupi-erdőben

Lakóotthonos lakóink a tegnapi nap folyamán Kupon jártak, ahová a tavalyi évhez hasonlóan meghívást kaptak az ott élő nyugdíjasoktól.

Szalonna sütés

2019. 08. 21-én a dákai telephely T-épület lakói a nyarat szalonnasütéssel búcsúztatták. A lakóink a szalonnát nagy lelkesedéssel készítették elő a nyársra, amit tűzgyújtást követően gondozottaink maguk sütöttek meg.

A parázson sült szalonnákat elégedetten fogyasztották el. A jó hangulatot zenével biztosítottuk lakóinknak.

Falunapi fellépés

Dákai telephelyünk Sztetoszkóp színpadának társulata két falunapi meghívásnak tett eleget. Először Dabronyban, majd Nyárádon adták elő a Hófehérke másképp című zenés darabot.

Mindkét helyszínen lelkes közönség fogadott bennünket, előadásunkat sok nevetéssel és hatalmas tapssal jutalmazták.

Ünnepi műsor Dákán

Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik - Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott - főünnepe. 

Közös szülinap az Új Épületben

A héten az Új Épületben három ellátott is ünnepelte születésnapját. A sok-sok program mellett, természetesen nem feledkeztünk meg az ünneplésről, hiszen lakóink nagyon hálásak, ha a jeles alkalomból megvendégelhetik vendégeiket.  Az összejövetelre az ünnepeltek meghívták azokat a társaikat, akikkel szorosabb baráti kapcsolatot ápolnak.

Látogatás a Kékfestő Múzeumban

Augusztus 13-án, kedden a pápai Kèkfestő Múzeum megtekintésèvel kezdte dèlelőtti programját az Új èpület kis csapata.

Ha hőség, ha kánikula...

Nincs is jobb hűsítő nasi egy-két gombóc fagyinál. Az Új Épület ellátottjai egyik délután izgatottan várták, hogy intézményünk területére megérkezzen a zenélő fagyisautó. Nagy örömmel, kedvükre válogattak a különboző ízek közül. 

Feliratkozás Dáka csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre