Aktualitások

Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!
Darvastó, 2020.02.14.

 

Valentin napon rendeztük intézményünkben a télbúcsúztató farsangi vigasságot. A dekoráció ehhez a két jeles alkalomhoz igazodott.

Disznóvágáson

A Bakonyi ÉrMe Klub tagjai tavaly hagyományteremtő célzattal útjára indítottak egy programsorozatot, melynek újabb állomására invitálták meg lakóinkat. A február derekán esedékes szombati nap során egy disznóvágás volt, mely a hagyományápolás egyik fő mozzanata.

Farsangi mulatság

„Farsang, farsang, maszkabál,
hol mindenki arra vár,
hogy majd cifra ruhát felvesz,
hisz annyi jellem, ahány jelmez...”

(Korsós János György -  Farsang)

Egészségtudatos foglalkozás

Egészségtudatos foglalkozások

Az idei évtől minden hónapban egy-egy adott tematika körüljárásával törekszünk még hatékonyabb preventív munkát végezni lakóink és a dolgozók bevonásával. Az első állomások egyike az egészségtudatos életmódról szólt.

Mentálhigiénés Szakmai Műhely

Mentálhigiénés Szakmai Műhely

Darvastó

2020. február 7-én került megrendezésre intézményünkben a Mentálhigiénés Szakmai Műhelymunka, melynek témája volt: „Lakók tetteinek, szavainak is van következménye. Ehhez módszerek, lehetőségek. Dolgozók fizikai védelme”.

Jóga-Torna-Relax foglalkozások

Jóga-Torna-Relax foglalkozások

Lakóinknak többféle sportfoglalkozási lehetőséget ajánlunk fel. Ezek között szerepel a jóga-torna relax is. Elsősorban azokat a mozogni vágyókat várjuk ide, akik a lassúbb mozgásokat, nyújtásokat, lazításokat választják állapotuk miatt.

Itt a farsang áll a bál…

Farsang. Jelmezes forgatag és jókedv!
A farsangi ünnepléseket és mulatozásokat az intézményünkben élők is nagyon kedvelik.
Vannak, akik szívesen és aktívan részt is vesznek benne, míg mások inkább csak lelkes szemlélőként járulnak hozzá az ünnep sikeréhez.  

Valentin napi készülődés a Fejlesztő foglalkoztatásban

Valentin napi készülődés, kézműves délután a Fejlesztő Foglalkoztatóban Dákán.

Február 14. Bálint napja,  a szerelmesek napja. Lakóinkkal a Fejlesztő Foglalkoztatóban kézműves délutánt tartottunk. Mindenki készíthetett szerelmének ajándékot.

Bár a Valentin nap nem magyar szokás, mégis örömmel készülnek e  napra ellátottjaink.

Farsangi alkotóműhely

Farsangi alkotóműhely

A farsangi időszakban idén is megrendeztük alkotóműhelyünket. Lakóink álarcokat, szemüvegeket készítettek, és dekoráltak. Az egyszerű technikával készült alkotásokat aki akarta, kivághatta. Sokak segítségünket kérték abban, hogy felpróbálhassák a fejükre a maszkokat, díszeket.

A jövő héten tartandó farsangi bulit így még nagyobb izgalommal várják lakóink.

Oldalak

Vissza az eredeti megjelenésre